Vorter

Alle kan få fodvorter, men fodvorter er mest almindelige hos skolebørn.

Har du en vorte er hjemmebehandling vigtig.

  • Den fortykkede hud over vorten fjernes med skalpel. En skalpel kan købes billigt på apoteket i håndkøb. Hvis huden er opblødt efter et bad kan beskæringen være lettere.
  • Beskæring foretages flere gange om ugen minimum 2 gange ugentligt.
  • Et tyndt lag Verucid eller Vortex smøres på vorten hver aften. Begge præparater fås i håndkøb på apoteket. Efter 2 minutters lufttørring dannes en hård hinde. Opløsningen behandler vorten og nedsætter samtidig risikoen for smitte.
  • Hvis vorten bliver meget øm kan det være nødvendigt at holde pause et par dage.

Har du brug for yderligere behandling, kan vi i klinikken behandle vorten med frysning. Bestil da venligst tid hos sygeplejersken. Efter frysning af en vorte kan der danne sig en fryseblære, hvor der kan være lidt blødning i. Det er en normal reaktion. Lav ikke hul på blæren, den tørrer ind i løbet af et par dage. Fortsæt først med hjemmebehandling en uge efter at du har fået frosset en vorte.

Obs! Skal du have frysebehandlet fodvorter i klinikken, er det vigtigt, at du kort tid inden (senest aftenen før) har taget et fodbad og beskåret vorterne. Ellers har behandlingen ikke den ønskede effekt.